FESTIVAL FOLKLORA ''SAME DA JE SRCU VESELE'' U DONJOJ STUBICI

Kulturno umjetničko društvo "Stubica" obilježilo je Dane Grada Donja Stubica i blagdan Župe Presvetog Trojstva jednim od značajnijih događaja za stubički kraj, Festivalom folklora "Same da je srcu vesele" koji se po četvrti puta održao u subotu 30. svibnja 2015. godine.

Na poziv KUD-a Stubica odazvali smo se i mi, te smo po prvi puta nastupali na Festivalu folklora u Donjoj Stubici. Nastupali smo sa scenskim prikazom ''Na Petrove popoldan'', i na taj način predstavili plesove i običaje općine Sveti Petar Orehovec. Dobili smo mnoge pohvale za energičan nastup i uredne nošnje.

Program manifestacije započeo je svečanim mimohodom, te posjetom crkve Presvetog Trojstva. Ispred crkve sa svim sudionicima programa napravili smo milenijsku fotografiju.

Uz nas, u programu su sudjelovala kulturno umjetnička društva iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva: KUD "Prepuštovec", DIF "Koprivnički Ivanec", KUD "Ogranak seljačke sloge" Drenovci, KUD "Đurmanec", FA"Poljica" sa Krka, UKUD-a "Biser" iz BiH, te naravno domaćini KUD ''Stubica''.

Nakon nastupa imali smo zakusku i organizirano druženje KUD-ova u sportskoj dvorani ''OŠ'' Donja Stubica. Moramo pohvaliti domaćine na gostoljubivosti i odličnom druženju, te se nadamo da ćemo i dogodine posjetiti Donju Stubicu.

Na povratku kući u autobusu vladala je odlična atmosfera, pjesma i veselje.

 

/Ana-Marija Petric/