Božični koncert u Sv. Ivanu Žabnu

29. prosinca 2013. godine KUD Tomislav u Sv. Ivanu Žabnu imao je svoj božićni koncert, a nakon toga je bila izložba slika njihove likovne sekcije.

Mi smo nastupili s pjesmama "O Marijo majko" i "Mesec sveti ober kleti". Nastupali su još: ženska pjevačka skupina KUD-a Molve, ženska pjevačka skupina KUD-a Tomislav, tamburaši KUD-a Tomislav, a na kraju koncerta svi zajedno smo otpjevali pjesmu "Od Božića do Božića" koja je jako razveselila publiku. Tijekom koncerta svi su izvođači bili na pozornici, vjerojatno jer je bilo previše ljudi, ali preživjeli smo.

Zadovoljni smo svojim nastupom, s obzirom da smo pjesmu "Mesec sveti ober kleti" otpjevali na samo jednoj probi. Naša mišljenja da je pjesma prešaljiva za božićni koncert, promijenila su se nakon pjesme o babi, koja nam se jako svidjela zbog šaljivog teksta.

Na izložbi koju su otvorili nakon koncerta mogli smo se počastiti raznim kolačima koje su pripremile žene iz Sv. Ivana Žabna, a bilo je i različitih sokova, no naši muški članovi su radije pili kuhano vino. Sve u svemu, koncert je bio zabavan, a slike na izložbi prekrasne.

/Antonija Kos/


seminar