Sa Podravskim motivima u EU

Podravski motivi su se ove godine obilježavali 30.6. na glavnom trgu u Koprivnici.

Program je počinjao u 18 h, a svojim dolaskom su nas definitivno iznenadili i počastili gosti tj. članovi kulturno umjetničkog društva iz Italije. Nastup im je zaista bio zabavan, zanimljiv i bilo nam je drago što smo mogli vidjeti tako nešto.

Mi smo nastupali koreografijom '' Oj ljubavi, nevjero moja'', a kasnije smo kako bi upotpunili program odpjevali pjesme: ''S pod kamena'', "Dekle jesu" i otplesali "Šustara".

Nakon nastupa svi smo zajedno otišli do mjesta gdje se dijelio jeger, koji je bio dostupan svim građanima i gostima, a kasnije smo još jeli Dolcelinu tortu koja se dijelila nekoliko minuta prije vatrometa.

Zbog besplatne hrane na trgu je bilo mnogo pripadnika romske skupine od kojih su neke upoznale naše najmlađe članice. Po njihovim riječima ima zaista dobrih pripadnika romskih skupina , a kao uspomenu odlučili su ostvariti prijateljstvo na Facebooku.

Nakon sve te zabave svi smo zajedno dočekali vatromet, povodom ulaska Republike Hrvatske u EU. Vatromet je zaista bio čaroban i sveukupno nam je ovo bio jedan od zanimljivijih i zabavnijih nastupa.

/Katarina Pofuk/


seminar