Na "Križevačkom fašniku" gostovali s humorističnom verzijom Prigorskih svatova

Na čelu povorke 30-tak konjara, a na kraju povorke mrtvačka kočija s natpisom apartman za punicu i svekrvu. Toj su povorci trebala gotovo tri sata da iz Svetog Petra Orehovca dođe u Križevce kako bi sudjelovali na Križevačkom fašniku (10.2.2013.)

No, unatoč vrlo hladnom vremenu i povremenim snježnim pahuljama, odustajanja nije bilo i na Križevački fašnik došli smo u većem broju nego prošle godine.

Da bismo što bolje predstavili naše Prigorske fašničke svate nama KUD-ovcima i članovima Udruge uzgajivača hrvatskog toplokrvnjaka , pridružili su se i članovi Udruge Prigorje-art te Udruge vinogradara i vinara Sveti Vinko. Nas oko 100-tinjak udružilo je snage i veselilo se u maskiranoj povorci kojom smo probudili snene Križevce i na trg u centru izmamili priličan broj ljudi.

Humorističnu verziju naših Prigorskih svati za ovu priliku upotpunili smo i vjenčanjem. Glavne zvijezde bili su trudna mladenka i mladenec koji voli zaviriti u čašicu. Mladenku je glumio Stjepan Kušec, a mladenca Vesna Šatrak , jer u verziji vjenčanja za mačkare, mladenec je žensko, a mladenka muško.

Njihovo vjenčanje stalno je prekidao smijeh prisutne publike. Smijali smo se i mi izvođači, jer mladenci su doista zbijali uspješne šale. Moram napomenuti da taj zadatak nije lagan jer za ovo prigodno humoristično uprizorenje svati nemamo detaljan scenarij, pa se najveći dio nastupa improvizira.

Naš su nastup zabilježile i kamere Srce Tv, koja je prilog o Prigorskim fašničkim svatima emitirala 14. veljače. Ukoliko ga niste pogledali, možete ga vidjeti u našoj rubrici Videogalerija.

/Krunoslav Benčak/