Nakon nastupa na Podravskim motivima - okupali smo predsjednika

 

Unatoč velikoj vrućini, na najbolji mogući način odradili smo nastup na Podravskim motivima (01.07.2012.), gdje, na poziv Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, gostujemo već treću godinu zaredom.

No, dok smo mi vrućinu nekako otrpjeli, po praznim tribinama moglo se zaključiti da je posjetiteljima sunce smetalo. Izostanak publike nije nas oneraspoložio, a na nastupu nam je svima barem po kojih smiješak izmamila nezgoda jedne članice koja se "posmaknula" pred kraj koreografije. Njoj je to bilo toliko smiješno da od smijeha nije mogla ustati sve do kraja koreografije. Ipak, sve je završilo bez posljedica, te smo nakon nastupa raspoloženi prošetali gradom.

Među brojnim štandovima, naišli smo i na predstavnice našeg kraja. Naime, na jednom od štandova Udruga žena Miholec izlagala je domaće kolače i sireve malih sirana.

Već po tradiciji, poslije smo svi skupa završili na Šoderici. Dok se pripremao roštilj, oni malo hrabriji krenuli su na kupanje. Bilo je i onih kojima se nije dalo kupati, ali ipak su završili u vodi i to na silu. Među njima bio je i naš predsjednik. Isprva su ga u vodu pokušala odnijeti četvorica naših kolega iz KUD-a Križevci, ali zbog njegove težine morala su se priključiti još trojica. Sedam ih je napokon bilo dovoljno da ga savladaju i tako se i naš predsjednik okupao.

/Ana-Marija Petric/