PETROVO 2017

Manifestacija ''Petrovo'' kojom se u Svetom Petru Orehovcu obilježava dan općine i dan župe, krenula je 2009. godine, a prošle je godine dobila i svoje folklorno predvečerje pod nazivom ''Na Petrove popoldan''. Organizatori folklornog predvečerja su članovi i članice KUD-a Prigorec i općina Sveti Petar Orehovec.

Ove se godine folklorno predvečerje održalo 24.06., a započelo je povorkom. U povorci su sudjelovali naši dragi gosti KUD ''Ježek'' iz Beretinca i domaćini KUD ''Prigorec'' Sveti Petar Orehovec. Povorka je krenula od OŠ Sveti Petar Orehovec prema župnoj crkvi sv. Petra apostola gdje smo napravili zajedničku fotografiju, te nastavili u povorci do vatrogasnog doma gdje se i održalo folklorno predvečerje. Gosti iz Beretinca otvorili su folklorno predvečerje, te se predstavili sa koreografijom ''Tri koraka sim'' - pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja koje je za scenu pripremio Krešimir Plantak. Naši dragi zagorci kasnije su nam otplesali još jednu koreografiju pod nazivom ''Pod mostec''.

Mi smo kao i naši gosti izvodili dvije koreografije, te smo naše domaće gledatelje oduševili energičnošću i izvrsnim nastupom. Sa scenskim prikazom ''Peteranjski spomenjki'' prikazali smo našim gledateljima kako je to izgledalo u Svetom Petru Orehovcu prije 150 godina. Dok smo folklorno predvečerje zatvorili sa koreografijom ''Po lepom međimurju'', koja je posebno impresionirala naše gledatelje. Obje izvedbe za scenu je pripremila Ana-Marija Petric Vlah.

Nakon završenog folklornog predvečerja folkloraši i gledatelji imali su osiguranu zakusku, a kasnije smo svi zajedno plesali i pjevali uz OK band.

Iza nas je još jedno folklorno predvečerje koje je ostavilo odličan dojam na domaću publiku, ali i folkloraše. Vodeći se pozitivnim komentarima, nastojati ćemo i dalje pružati najbolje od nas, te i iduće godine organizirati još bolje i atraktivnije folklorno predvečerje!

/Ana-Marija Petric Vlah/