''JA CURA, TI DIVOJKA'' PETROVO 2016

Ove smo godine na manifestaciji ''Petrovo 2016'' održali i prvu folklornu večer pod nazivom ''Na Petrovo popoldan''. Folklorna večer održala se 25.06. na Dan državnosti.

U goste smo pozvali dva kulturno umjetnička društva- KUD ''Meteor'', Hrašćina Trgovišće i KUD ''Ljuba voda'', Ljubešćica. KUD Meteor predstavio nam se sa koreografijom Međimurja, a KUD ''Ljuba voda sa izvornim plesovima i pjesmama iz Ljubešćice.

Nažalost, olujno nevrijeme uništilo nam je pozornicu i šator gdje se trebao održati nastup, KUD-ovi su kasnili, a školu koja je bila određena za presvlačenje u narodne nošnje, poplavila je kiša. Kako nam je sve krenulo nizbrdo, smatrali smo da je najbolje otkazati folklorno večer. No, nekoliko hrabrih i upornih članova odlučilo je da nastavimo po planu. Pa smo tako nastupe KUD-ova premjestili u vatrogasni dom, gdje je kasnije bila planirana zakuska. Na kraju smo uspjeli održati i povorku, te se poslikati ispred crkve, ali i odraditi nastupe. Mi smo kao domaćini po prvi puta izvodili koreografiju koja nije izvornog oblika, te tako predstavili običaje hrvata bunjevaca iz vojvodine. Koreografija nosi naziv ''Ja cura, ti divojka'', a na scenu je postavila Ana-Marija Petric Vlah.

Nakon nastupa KUD-ova i večere, organizirali smo za sve posjetitelje gledanje utakmice Hrvatska-Portugal i zabavu uz TS ''Aleja''. Iako je hrvatska reprezentacija izgubila, mi smo slavili zaruke naših folkloraša Emanuele i Kristijana uz tamburaše. Sve u svemu, ioako naporan, dan je završio uspješno!

/Ana-Marija Petric Vlah/


Highslide JS