U Mađarskoj i Bosni sa koreografijom ''Na Petrovo''

U ranim jutarnjim satima (09.08.2013.) krenuli smo u Murakeresztúr, malen gradić u susjednoj državi Mađarskoj. Tamo smo se zaputili u sklopu KUD-a Križevci, kao ispomoć u koreografiji sa kojom smo nastupili i predstavili našu zemlju.

Koreografijom ''Na Petrovo'' nastupili smo na njihovoj manifestaciji ''XIV. Međunarodni susreti Murakeresztúr''. Naši plesači (Lucija Hrg, Emanuela Petric, Ana-Marija Petric i Kristijan Vlah) bli su zadovoljni domaćinima, te samim nastupom.

Domaćini su bili jako uljudni iako ih baš nismo najbolje razumjeli. Jedina zamjerka je ta što nismo imali dovoljno tekućine, a temperature su bile previsoke, pa nam je to zadavalo male probleme. Nastup nam je prošao super,bilo je malih greškica no jedino što je bilo bitno da smo se publika i mi dobro zabavili. Naravno i ostali izvođači bili su fantastični.

Već iduće jutro zaputili smo se u grad Brčko, na V. Međunarodna smotru folklora Brčko Distrikt, koju organizira KUD ''Brščansko kolo'' iz Brčkog.

Spemni za nastup, krenuli smo u povorci na glavni trg, gdje je uslijedio naš prvi nastup. Oduševljena publika krenula je sa nama, i ostalim izvođačima na stadion, gdje je smotra službeno započela. Nastup je prošao odlično, te smo za njega dobili gromoglasan pljesak. Ostali izvođači bili su odlični, druga kultura, i način plesa oduševio nas je, tako da smo i mi, gledajući njih, pokušali naučiti njihove korake. Smotra je završila velikim Brčanskim kolom, u kojem smo i mi sudjelovali.

Naši KUD-aši složili su se da im je to bio jedan od boljih nastupa; ''Sklopili smo nova prijateljstva, vidjeli drugačiju kulturu i ples, te način života i ono najbitnije, probali smo slavne bosanske čevape.''

/Lucija Hrg/

/Ana-Marija Petric/


seminar