Sa dva nastupa proslavili sv. Petra apostola i dan općine

''Petrovo'' je postala tradicionalna manifestacija koja se održava 29.06. na dan općine, a ujedno se slavi i zaštitnik naše župe.

Ove smo godine, kao suorganizatori, pozvali u goste naše dobre prijatelje iz Čučerja, HKPD '' Bosiljak. Oni su nam se predstavili sa koreografijom ''Pjesme i plesovi bunjevačkih Hrvata''. Bez obzira na to što su veterani svojeg društva, izveli su koreografiju sa osmijehom i bez greške, i pokazali nam kako sve generacije mogu, uz volju i trud, plesati odlično.

Mi smo , ove godine, odlučili otplesati našoj domaćoj publici, koreografiju ''Oj ljubavi, nevjero moja'', u kojoj su solistice Emanuela Petric i Ana-Marija Petric, a solist Alojz Horvat. Publiku je nasmijala pjesma '' Da znaš kume Ivane'' za koju smo dobili buran pljesak.

Također smo uspjeli uvježbati našu dječju folklornu sekciju koja je na ovo ''Petrovo'' izvela koreografiju; ''Pokraj peći maca prela'' i oduševila mnogobrojnu publiku.

Nakon kratkog programa na glavnoj pozornici ''Petrova'', imali smo malu zakusku i dva sata pauze.

Poslije pauze, imali smo nastup na pozornici kod škole, gdje je udruga ''Orej'' organizirala dobrotvorni sejam, na kojem su ženske članice KUD-a otpjevale dvije pjesme: '' Dekle jesu'' i ''S pod kamena''.

Nastup je prošao odlično, a nakon njega smo prošetali malo po sejmu, i uputili se svojim kućama, jer nas je već idući dan čekao nastup na ''Podravskim motivima'' u Koprivnici.

/Ana-Marija Petric/


seminar