U Gregurovcu plesali u čast ove web stranice

Našem nastupu u školi u Gregurovcu (8.3.2013.) povod je bila baš ova web stranica, koju trenutno čitate. Naime, to smo večer nastupili na predstavljanju web stranice, koju su organizirali učenici 8.b OŠ Sveti Petar Orehovec.

Naši domaćini, osmaši, nisu bili samo organizatori predstavljanja, već je njihovom inicijativom stranica i nastala. Oni su je izradili zajedno sa svojim mentorima Stojankom Lesički i Darkom Višakom, kroz projekt koji su nazvali "Internetom u avanturu očuvanja baštine".

S tim će se projektom učenici predstaviti na Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratskog građanstvo, koja će se održati u Koprivnici 21. ožujka.

Lijepo je što su nas se učenici sjetili i odlučili nam pomoći u našem cilju očuvanja folklorne baštine, a lijepo je tu večer bilo čuti i brojne pohvale koje smo dobili.

Hvalili su nas za izvrsno pjevanje i plesanje i za vrlo uredne nošnje. Neki su rekli da su "bijele kao snijeg" i kao da su "sad došle s peglanja".
Bilo je lijepo čuti te pohvale od prisutne publike, no moram priznati da smo očekivali da će publike biti i više zbog truda uloženog u promociju ovog događanja. No, kao što su to naši učenici primijetili u pismenom obrazloženju svog projekta "mještani orehovečke općine imaju podršku od općinske vlasti, ali samo je dio mještana prihvatio KUD i osvijestio značaj aktivnosti KUD-a na promicanju očuvanja folklorne baštine, ali i vrijednosti promoviranja Orehovca putem nastupa KUD-a u drugim sredinama".

Nadam se da će ova naša web stranica pomoći da pridobijemo veću naklonost u našoj sredini. Sad će veći broj ljudi biti obaviješten o tome što i kako radimo, gdje nastupamo, s kojim se problemima susrećemo u našem radu i nadam se da će te informacije potaknuti i veće zanimanje za folklornu baštinu našeg kraja, ali i na učlanjenje u naš KUD.

A kad je o članovima riječ, valja reći da su u Gregurovcu s nama prvi puta nastupile naše nove članice, Križevčanke Vesna Antolić i Sabina Feltrin. Bile su izvrsne i nije se primjećivalo da im je to prvi nastup.

Čestitke Vesni i Sabini i svim članovima posebno na izvođenju zahtjevnih međimurskih plesova. Za njih su se djevojke morale i presvlačiti, i to su učinile u rekordnom vremenu iako su prvi puta nastupale u međimurskoj nošnji.

/Antun Petric/