Snježana prvi put javno nastupala na koncertu prijateljskog KUD-a "Križevci"

S KUD-om "Prigorec" prvi puta sam javno nastupila na koncertu našeg prijateljskog KUD-a "Križevci" (9.12.2012.), čiji nam muški članovi stalno ispomažu u nastupima obzirom da nemamo dovoljno muških članova.

Bila sam jako uzbuđena, ali dobro sam se osjećala na pozornici. Ako se može prosuditi po pljesku, mislim da smo se svidjeli gledateljima.

Poslije našeg nastupa uživala sam u nastupu ostalih izvođača, ponajviše u plesovima KUD-a "Dragutin Domjanić" iz Adamovca, jer njih još nisam imala prilike vidjeti. Oni su plesali plesove Like i plesove sesvetskog Prigorja, a posebno je bio atraktivan njihov ples s metlama.

U pauzama plesnih točaka nastupio je križevački vicmaher, mr. Nikola Novosel, kojeg se mnogi sjećaju po ulozi Tune Pišpeka u seriji "Gruntovčani". Svojim izborom viceva, od onih o političarima, pa do aktualnog zdravstvenog odgoja, mislim da je uspio nasmijati sve prisutne u dvorani.

Nakon nastupa čekalo me je još jedno vatreno krštenje, a to je žurno i precizno spremanje nošnje. Naime, nakon svakog nastupa nošnju treba uredno posložiti po faldama, kako se ne bi izgužvala jer nošnju nije dobro prati i peglati poslije svakog nastupa.

Nastavak ove ugodne večeri bio je u Domu umirovljenika Križevci gdje su nas domaćini počastili večerom, a mi smo, naravno, opet zaplesali i zapjevali.

/Snježana Hrg/