Na Božićnom koncertu dokazali da nismo samo dobri plesači

 

Božić - rođenje Isusovo to je događaj u godini za koji se svatko od nas priprema s puno ljubavi i radosnog iščekivanja. Tako smo se i mi KUD-ovci, više od mjesec dana prije Božića, počeli okupljati u našim prostorijama kako bismo uvježbali nekoliko pjesama za već tradicionalni Božićni koncert (25.12.2012), koji se održava u našoj župnoj Crkvi. Organizatori koncerta bili su crkveni zborovi "Magnificat" i "Gloria", a naš KUD "Prigorec" gostuje već treću godinu zaredom.

Iako nam je to teško priznati, ispada da puno bolje plešemo nego što pjevamo, pa je naš voditelj Josip Šatrak uložio jako puno truda da bi za nastup uspjeli uvježbati tri pjesme. Pripremali smo pjesme pod nazivom "Marija se majka trudi", "Vse ptičice lepo poje" i "Krenimo noćas".

Budući da se od KUD-ovaca očekuje višeglasno pjevanje "kak su popevali naši stari" Joža je donio note razrađene po glasovima, i tad su naše, a i njegove muke počele. Iz tjedna u tjedan pjevali smo na našim probama i malo pomalo napredovali. Pogotovo mi ženski dio ekipe, dok je na muške vokale jadan Joža stalno kolutao očima. Da ne bi sve bilo prejednostavno, pobrinuli su se i tamburaši kojih kao i obično nije bilo dovoljno, zato je naš predsjednik Toni morao "posuđivati" dečke iz Ravna. U pjesmi "Krenimo noćas", solirala nam je Karolina Šok, učenica 5. b razreda, koja nas je oduševila svojim glasom.

Ipak unatoč problemima na probama, nastup pred prepunom crkvom prošao je odlično.
Možda i ne bih trebala, ali ipak ću spomenuti, da su u jednom trenutku u crkvi naši dečki ipak zaboravili da moraju pjevati, pa su opet zaradili Jožino mrštenje (koje su kamere jako lijepo snimile), ali sve u svemu dobili smo gromoglasan pljesak. To nam je bila najveća nagrada za uloženi trud.

Na kraju smo uz naše tamburaše zajedno sa zborovima i publikom otpjevali "Zvončiće". Nakon koncerta, ispred crkve, članovi zborova, u kojima su i neki od nas KUD-ovaca, pripremili su kolače, čaj i kuhano vino. U tim trenutcima druženja, uz slatke zalogaje, primili smo brojne pohvale i čestitke za naš nastup.

/Nada Siladi/