Antonija debitirala na Križevačkom velikom spravišču

 

Prolazeći Križevcima, u povorci s brojnim izvođačima Križevačkog velikog spravišča (15.6.2012.), uopće nisam obraćala pažnju kuda prolazimo, jer sam bila jako nervozna pred svoj prvi nastup s KUD-om Prigorec.

U nošnji koju sam prvi puta obukla bilo mi je jako vruće i čudno sam se osjećala u njoj. Nervozna sam bila i zato što su roditelji trebali gledati moj nastup, a bojala sam se i kako ću odsvirati svoju dionicu na violini.

Za taj nastup vježbala sam i u glazbenoj školi na satovima violine sa svojom profesoricom, kojoj je jako drago što sviram u KUD-u. No, ipak, imala sam veliku tremu. Pogotovo zato što sam bila solo pratnja našoj Ana-Mariji u pjesmi "Češljaj me, češljaj majkice". Naime, druga violinistica Lucija Crnčić, taj je dan imala maturalnu, pa meni nije preostalo ništa drugo nego da se sama snađem kako znam i umijem.

Nakon što smo Ana-Marija i ja završile sa solo nastupom, odahnula sam i dok smo izvodili "Kad u jesen žuto lišće", ples "Šepavac" i pjesme "Šustar" i "Sunce shaja", već sam se osjećala puno bolje. Bili smo jako zadovoljni svojim nastupom, iako su i drugi KUD-ovi bili odlični.

Ovo Spravišče za mene je bilo najbolje do sad, a nastup na Spravišču pamtit ću po tome što mi je pomogao da pobijedim veliku tremu.

/Antonija Kos/

Spravišče