Na samoborskom karnevalu s nama bio i načelnik Poljak

 

Buran pljesak za naše "Prigorske svate" obradovao nas je nakon našeg prvog nastupa na Samoborskom fašniku. Na Trgu fašničke republike predstavili smo se prvog dana Karnevala u petak 1. veljače (2013.), nakon što smo gotovo sat vremena čekali u povorci da dođemo na red za nastup. No, smrzavanje nam nije pokvarilo raspoloženje i sudeći po pljesku Samoboraca i njihovih gostiju, dobro smo odradili svoj 13-minutni nastup. Za ovu prigodu uz članove KUD-a, komičnu verziju svatova pomogli su nam uprizoriti i načelnik općine Franjo Poljak u ulozi domaćega. Mladenku je glumio Stjepan Kušec, a mladenca naša članica Snježana Hrg. Pridružili su nam se i Marijan Siladi i Dragutin Hendelja. Oni su glumili kravu, a Josip Plavec je vodio kravu.

Za ovu priliku lica članova KUD-a oslikali su članica Ana-Marija Petric i članovi Likovne udruge Prigorje- art iz Svetog Petra Orehovca. Na glavama smo imali ukrašene kartonske šeširiće. Njih su izradile vješte ruke naše članice Ivke Petric.

Da osim folklornih plesova naši članovi umiju plesati i razne druge plesove u Samoboru je dokazala naša Emanuela Petric, čiji su Gangnam Style zabilježile i kamere Tv 24 sata. Novinari 24 sata snimali su i naš nastup, a cjelokupno otvaranje Karnevala snimala i HTV.

Uživali smo i u razgledanju brojnih maškaranih skupina, a nas se osobito dojmila Hurem, maškara koju smo zamijetili na jednom od štandova dok je kupovala pecivo. Osim po maškarama, Samobor je poznat i po kremšnitama, pa smo mi nakon nastupa "navalili" isprobati čuveni samoborski specijalitet. Unatoč tome što su bile tople, bile su nam fine i ovaj ćemo nastup zapamtiti i po dobrim kremšnitama.

Dobra atmosfera bila je i u autobusu na povratku kući, a dojmove iz Samobora poslije smo još prepričavali u lokalnom kafiću King gdje smo se kolektivno zadržali negdje do pola sati iza ponoći.


/Karla Senko/


maškare