Lucija, naša violinistica, spasila nas je na Vuzmenom ponedjeljku u Prugovcu

 

Na uskrsni ponedjeljak (18.04.2012.) gostovali smo na Vuzmenom ponedjeljku, manifestaciji koju tradicionalno organizira KUD Prugovec u istoimenom mjestu u općini Kloštar Podravski. Ovogodišnji 18. po redu Vuzmeni ponedjeljak započeo je povorkom po središtu Prugovca. Uz nas u povorci bili su: KUD Braće Radića iz Visokog, KUD Ivan Vitez Trnski iz Novigrada Podravskog, KUD Češka Beseda iz Velikih i Malih Zdenaca, te KUD Petöfi Sándor iz mjesta Čakovci u Vukovarskoj-srijemskoj županiji. Upravo KUD Petöfi Sándor ostao mi je najviše u sjećanju zbog izvođenja zanimljivih mađarskih plesova, koje smo u povorci i mi pokušali imitirati.

Nakon šetnje Prugovcem, svi smo nastupili u njihovom Društvenom domu pred brojnom publikom. Naš prvi nastup na Vuzmenom ponedjeljku u Prugovcu pamtit ću i po ljubaznosti domaćina.

No, ono čega se nerado sjećam iz Prugovca je moja pogreška na pozornici. Zbog smijuljenja našeg tamburaša Krune, u pola pjesme, u kojoj sam bila solistica, prasnula sam u smijeh. Srećom, stvar je spasila naša violinistica Lucija Crnčić. Ona je samo nastavila pjevati tako da publika pogrešku nije ni primijetila. Nakon te nezgode pazim da sam na svakom nastupu u potpunosti koncentrirana.

/Emanuela Petric/

Prugovec