Na Kestenijadi debitirala sekcija "Prigorki"

 

Na poziv Turističke zajednice Gornje Rijeke i načelnice Općine Štefice Tukša odazvali smo se da kao gosti sudjelujemo na 7. kostanjevačkoj kestenijadi.

Već kod samog dolaska u Etno park u Kostanjevcu, gdje se nalaze prekrasna starinska "hiža" i "štagelj", uređeni kao u ona davna vremena naših djedova i baka, dočekao nas je omamljujući miris vrućih pečenih kestena i domaćih štrukla. Štandovi su pak plijenili pažnju raznim rukotvorinama i domaćim proizvodima od sira, meda i bilja.

Pred brojnom publikom izveli smo dijelove iz prikaza "Prigorskih svatova", a meni će nastup u Kostanjevcu ostati u sjećanju i po debiju nas "Prigorki". Pod tim imenom krijemo se mi "starije" članice, koje bi po želji našeg voditelja Šatraka trebale postati sekcija za troglasno pjevanje. U Kostanjevcu smo debitirale pjesmom "Svećica dogarja". Sam nastup dobro je prošao, ali smo pjevali bez razglasa, a umjesto na nekoj povišenoj pozornici, plesali smo na podu "štaglja", pa smo imali osjećaj da nas nitko nije vidio ni čuo.
No, nakon nastupa organizatori su se "iskupili" odličnim ručkom i finim pečenim kestenima za desert.


/Nada Siladi/

Kestenijada