NA PROSTOJ SLAMI

Već tradicionalno, na sam Božić, u župi Svetoga Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu održan božićni koncert. Koncert su, osim domaćih župljana, posjetili brojni ljudi iz okolnih župa i gradova, a ukupno ih je bilo čak nekoliko stotina.

Za nevjerojatni božićni doživljaj pobrinuli su se domaćini: odrasli mješoviti zbor Magnificat pod vodstvom Ana-Marije Petric Vlah i dječji mješoviti zbor Gloria pod vodstvom Ivančice Petric te sviračica Dorotee Franjčević i Helene Kralj.

Na koncertu na tradiciju Božića podsjetili smo sve prisutne sa pjesmama Diva Mati (božićni napjev iz Bačke), Na prostoj slami (tradicionalni božićni napjev iz Sv. Petra Orehovca) i sa pjesmom Zdravo budi mladi kralju. Na kraju koncerta su nekoliko lijepih riječi okupljenima uputili upravitelj župe velečasni Krunoslav Detić i velečasni Mladen Benko. Pred sam kraj koncerta uz naše smo tamburaše zajedno sa zborovima i publikom već tradicionalno otpjevali "Zvončiće".

Osim pjesama i radosti, članovi zborova su pripremili licitarska srca koja su dijelili maloj djeci okupljenoj na koncertu, a gosti su njih mogli nagraditi dobrovoljnim prilogom ispred crkve za koji su, kao zahvalu, dobivali ručno izrađene cvjetove. Nakon prekrasnih pjesama i poruka koje su dirnule svako srce, druženje se nastavilo ispred crkve uz tamburaše, kolače, kuhano vino, čaj, pjesmu pa čak i ples. . U tim trenutcima druženja, uz slatke zalogaje, primili smo brojne pohvale i čestitke za naš nastup.

Uz prekrasne božićne crkvene pjesme, te ugodnu blagdansku atmosferu proveli smo još jedan Božić.

Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su došli i podržali ovaj događaj, želimo vam Sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu i vidimo se dogodine!

/Ana-Marija Petric Vlah/


<