PRIGORSKI SVATOVI IZ SNOVA

Još su jedni članovi našeg KUD-a, Kristijan Kranjec i Emanuela Petric, ovjekovječili svoju ljubav svatovima 25. kolovoza 2018.

Nakon spektakularne djevojačke na koju su se mladenkine prijateljice, također članice našeg KUD-a, dovezle traktorom, uslijedili su tradicionalni prigorski svatovi.

Početak svatova obilježilo je tradicionalno okupljanje kod mlade i dolazak mladenca po mladenku. Osim fine zakuske i pića te plesa i pjevanja, svjedočili smo prikazu u kojem je mladenac morao isprositi mladenkinu ruku. Nakon raznih pregovora, lažne mlade i testiranja sposobnosti mladenca, napokon je uspio isprositi mladenkinu ruku i svatovi su mogli krenuti..

Tom prigodom, članice našeg KUD-a otpjevale su pjesmu "Kreći kume kićene svatove" čija je izvedba kasnije postala atrakcija na društvenim mrežama i lokalnim internetskim portalima. Nakon ceremonije vjenčanja u župnoj crkvi Svetog Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu, uslijedila je zabava do kasno u noć u restoranu "Joker" u Sudovcu, uz pratnju tamburaškog sastava "Tamburaši za dušu". Svjedočili smo još jednim predivnim tradicionalnim svatovima u našem KUD-u i nadamo se da će ih biti još.

Našim mladencima želimo puno ljubavi, zdravlja, radosti, mira i Božjeg blagoslova u njihovom bračnom životu, a također se veselimo njihovom zajedničkom doprinosu u radu i napretku našeg KUD-a.

/Katarina Pofuk/


<